Relaxační olejová koupel s esenciálním olejem a kokosovým olejem

Připravte si svou vlastní relaxační olejovou koupel s uklidňující, omamnou vůní esenciálního oleje a hydratačním účinkem kokosového oleje. Tento jednoduchý recept vám pomůže uvolnit napětí, zklidnit mysl a dopřát si chvíle absolutního odpočinku.

Co budete potřebovat:

1 lžíci kokosového oleje

2-3 kapky libovolného esenciálního oleje podle vašich preferencí:

Postup:

  1. Začněte tím, že si vezmete lžíci kokosového oleje. Kokosový olej může být v tuhé formě, pokud je skladován v chladu. Pokud je to nutné, lehce ho zahřejte, aby se stal tekutým, ale ne horkým.
  2. Do tekutého kokosového oleje přidejte 2-3 kapky libovolného kvalitního esenciálního oleje.
  3. Pečlivě promíchejte kokosový olej s čistým esenciálním olejem, aby se aroma rovnoměrně rozložilo.
  4. Nechte kokosový olej ztuhnout zpět do pevné formy. Pro tento krok jej můžete umístit do chladničky po dobu několika minut, aby se urychlil proces tuhnutí.
  5. Jakmile je kokosový olej pevný, vyklopte ho z nádoby a vložte do horké koupele. Postupně se bude rozpouštět, uvolňovat esenciální olej a vytvářet vyživující, voňavou a hydratační koupel.
  6. Ponořte se do koupele, relaxujte a nechte se unášet relaxační vůní esenciálního oleje. Užijte si chvíle klidu a odpočinku.

Tento jednoduchý rituál vám pomůže uvolnit napětí, zklidnit mysl a dopřát vašemu tělu zaslouženou péči. Užijte si relaxační olejovou koupel jako součást svého každodenního rituálu péče o sebe.